Akvarisztika

A JBL szűrőanyagai (1.)

JBL szűrőanyagok, aktívszenek

Carbomec activ

Aktív szén gyógyszermaradványok, elszíneződések és szerves szennyeződések eltávolítására édesvízi és tengeri akváriumokhoz. Használat előtt öblítsük át többször meleg vízben, majd egyszer hidegben. A tasakokat ne nyissuk fel! A nagyobb szennyeződések elleni védelem érdekében a szűrőben két szivacsréteg közé helyezzük el. Édesvízi akváriumokban legfeljebb 2 hetes időtartamra használjuk, mert folyamatos használata eltávolítja a vízből a hasznos anyagokat, pl. a védő kolloidokat és a növénytápok hatóanyagait is.

Tormec

Aktívtőzeg-granulátum. A granulátumok két különféle tőzegtartalmú komponensből állnak, így a termék azonnali és célzottan adagolt hosszútávú hatással is bír. Csökkenti a víz keménységét és pH-értékét. 1 liter Tormec activ egy 200 literes akvárium karbonát-keménységét 5-7 fokkal csökkenti. Ha lágy vízben használjuk, ellenőrizzük rendszeresen a pH-értéket és a karbonát-keménységet. A víz enyhe elszíneződése a fény bizonyos részét kiszűri, és ezzel csökkenti az algaképződést. Töltsük a szükséges mennyiséget a mellékelt hálóba, az elszennyeződés megelőzése érdekében pedig helyezzük két szivacsréteg vagy pl. JBL Symec közé. A Tormec aktiv kb. 30%-kal duzzad meg a vízben. Egyidejűleg nem érdemes aktívszénnel szűrni, mert az pont a tőzeg hatóanyagait távolítaná el a vízből. 3-6 havonta cseréljük.

Clearmec plus

Égetett agyaggolyócskákból és speciális harzokból álló szűrőanyag a kristálytiszta, algamentes akváriumvíz érdekében. 3 hónapig hatékony. Visszaszorítja az algák növekedését serkentő anyagokat az akváriumban. Megköti a foszfátokat, nitriteket, nitrátokat, anélkül, hogy a fontos nyomelemeket eltávolítaná. Az agyaggolyók a hasznos tisztítóbaktériumok megtelepedését is elősegítik. Szinte minden szűrőrendszerbe alkalmas. A szűrőben a tasakkal együtt, utolsó szűrési fázisként alkalmazzuk. Használat előtt alaposan öblítsük át folyóvízben. Három hónap után cseréljük. Egy zacskónyi anyag egy 150-300 literes akváriumhoz elég. A doboz két zacskót tartalmaz.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük