Kerti tó

Praktikus és hatékony szűrőanyagok a kerti tóhoz

kerti tavi szűrőanyagok bemutatása

A tószűrőket érdemes többféle szűrőanyaggal feltölteni, hogy hatékonyak legyenek.

Talán a szivacs a legnépszerűbb, kezdjük is ezzel! Valóban nagyon hasznos lehet, hiszen egyrészt fizikailag felfogja a vízben lebegő szennyeződéseket, másrészt nagy felületén a hasznos lebontó baktériumok is megtelepedhetnek, így biológiai szűrőanyagként is szolgálhat. A látható szennyeződéseket rendszeresen el kell távolítani róla (mossuk át!), mert ha eltömődik, a rajta élő baktériumok nem jutnak elég friss vízhez, és elpusztulnak. Ha több réteget használunk, egyszerre mindig csak egyet tisztítsunk, hogy a többi rétegből a baktériumok vissza tudjanak települni rá.

Biolabda: A nagy felületű műanyag darabkák szintén a baktériumtelepek élőhelyéül szolgálnak. Eléjük mindig tegyünk egy mechanikus szűrőanyagot (pl. szivacsot, sűrű hálót), hogy a nagyobb szennyeződések ne tömítsék el!

Zeolit: Porózus szűrőanyag, melyen baktériumok telepedhetnek meg, de mégis leginkább azért használjuk, mert kémiailag is megköti a vízben oldott szennyezőanyagokat. Néhány hónap után telítődik: több szennyeződést már nem tud felvenni. Ezért rendszeresen, de legalább szezononként cserélni kell!

Néhány termék kínálatunkból:

Szivacslap: könnyen vágható, alakítható, a legtöbb szűrőbe kiváló!

Szivacskockák: Fizikai és biológiai szűrőanyagnak is remek!

Biogolyók: A baktériumtelep kialakulása érdekében.

Zeolit: Hatékony kémiai szűrőanyag!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük