Akvarisztika

Ajándék ötletek kezdő akvaristáknak

kezdő akvarista ajándék

Az ünnepek közeledtével mindenkinek óhatatlanul is eszébe jut, hogy meg kéne írni azt az ajándék listát. December elejétől nálunk is megszaporodnak azok a vásárlások, ahol kezdők szeretnének egy szintén kezdő akvaristát megajándékozni, de fogalmuk sincs hogyan lássanak hozzá.

Ehhez szedtem most össze pár ötletet, hogy biztosan hasznos legyen a kiválasztott ajándék!

A kompakt és praktikus

Igen, a mindennel felszerelt akvárium szettekre gondolok! Kézenfekvő ajándék kezdő akvaristáknak, főleg ha maga az ajándékozó sem tájékozott még az akváriumok világában!

Amire mindenképpen figyeljünk a választás során:

  1. Semmiképpen ne válasszunk túl kicsi akvárium szettet, azt bízzuk a haladókra! Egy kisebb akvárium fenntartása mindig több odafigyelést igényel, illetve a halak kiválasztását is erősen limitálja. Érdemes az 54 literes vagy az a fölötti méretek között válogatni. (Azt se feledjük, hogy 30 liter alatt törvényileg tiltott a gerinces állat tartása, így ne gondoljuk azt, hogy egy bettát egy befőttes üveg nagyságú akváriumban hosszú ideig tudunk tartani.)
  2. Nézzük meg jól a szett felszereltségét! Csábító lehet 1-1 nagyon olcsónak hitt akvárium szett megvásárlása, de vegyük figyelembe, ha az akváriumhoz csomagolt szűrő vagy világítás nem alkalmas arra, hogy a megfelelő feltételeket biztosítsák, akkor rövid távon bizony komolyabb kiadások elé nézhet az ajándékozott. Így mindig nézzétek meg a szűrő és a világítás erősségét, annak érdekében, hogy minden flottul működjön! Boltunkban pár kérdés megválaszolása után a legmegfelelőbbet fogjuk neked javasolni! 🙂

Ha már nem is annyira kezdő….

Mi az az ajándék kezdő akvaristáknak, aminek biztosan örülne? Látszólag mindene megvan, már hónapok óta üzemel az akvárium, de úgy érzed, hogy mégis valami akvarista dologgal lepnéd meg?

Mindig van hova fejlődni, úgyhogy érdemes megfigyelni, hogy milyen “gondokkal küzd” vagy mi az az akváriumos kütyü, amivel régóta szemez.

Nálunk az alábbi termékek azok, amiken egy fél évet tipródnak a vásárlók, mielőtt bekerül a kosarukba:

Ha csak valami apróságban gondolkodnál

Karácsonyi húzásnál kell akvaristát megajándékozni? Vagy adventi kalendáriumba kell valami apróság? Ha biztosra akarsz menni, akkor ezek közül érdemes szemezgetned:

Ha további tanácsokra lenne szükséged, akkor kérd kezdő akvaristáknak szóló e-bookunkat!

Letölthető e-bookunkban minden hasznos tanácsot megtalálsz, hogy mire lesz szükséged az első akváriumod elindításához, illetve azt, hogy lépésről lépésre hogyan érdemes beüzemelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük