Kerti tó

Mire jó a tavi szűrőindító baktérium, és miért ajánlott használni?

Mire jó a szűrőindító baktérium

A jótékony baktériumok és enzimek a vizek biológiai egyensúlyának fenntartásához elengedhetetlen hozzávalók. Ezért fontos a tavi szűrőindító baktérium használata a kerti tavakban is.

Ezekben a szerekben olyan hasznos baktériumok vannak, amik később a tavunk biológiai szűrését fogják biztosítani. Használatuk a szűrő biológiai beindulásának idejét néhány napra csökkenti.

A JBL FilterStart Pondban, és a Bio Start Pondban lévő mikroorganizmusok és enzimek elősegítik a szerves anyagok gyors lebomlását, az oldott nitrogén és foszfor szint csökkenését.

A tavi szűrőindító baktérium használatával, a biológiai egyensúly helyreállítás révén, visszaszorítható a túlzott algásodás. Valamint csökkenthető az iszap mennyisége a lebontási folyamatok gyorsításával.

Természetesen a tavunk tisztán tartásában fontos szerepet játszik a szűrő, és annak a tisztítása. A szűrőanyagot minden esetben a tó vizével mossuk át. Ez azért fontos, hogy a már megtelepedett jótékony baktériumainkat ne távolítsuk el, hiszen ők végzik a tavunk biológiai szűrését. Ezzel a kérdéssel már egy korábbi bejegyzésben is foglalkoztunk, ha bővebben olvasnál róla itt megteheted.

Már most készüljünk a télre! Ha nem szeretnénk még idén egy tavi nagytakarítást, használjuk ki a tavi szűrőindító baktériumok jótékony tulajdonságait, hogy ne okozzon gondot a jég alatt lévő iszap és bomlástermék.

De a szűrőknek is nagy segítség, hisz a szűrőanyagokon is megtelepszenek a lebontó baktériumok, melyek fokozzák a szűrő hatékonyságát. A megfelelő szűrő kiválasztásához pár dolgot figyelembe kell venni. Egy korábbi bejegyzésünk segítségedre lehet ebben, itt találod.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük