Kerti tó

Építsen kertjébe mini tavat!

Dézsa tó, mini kerti tó építése

Nem mindenkinek van lehetősége kerti tó építésére, mivel vagy a hely, vagy a pénztárca nem engedi meg a kivitelezést. Ilyen esetben, mini kerti tó építését ajánljuk.

Minden ember szívesen tartózkodik kertjében vagy egy teraszon, pláne, ha az szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Az ilyen hely még szebbé varázsolja mindennapjainkat, ha megfelelő zöld növényekkel alakítjuk esztétikussá, legyen az mediterrán, szubtrópusi vagy fűszernövény, évelő vagy egynyári virág. Egy kis bátorsággal és barkácsolással akár egy kis méretű tavat is létrehozhatunk kedvenc pihenőhelyünkön.


Kellékek:
 egy ón lavór, hordó, kád, fa dézsa, félbevágott fahordó vagy egy nagyobb, kívül-belül mázas cserépedény, esetleg egyéb tartály. Amennyiben nem teljesen vízálló “tómedret” választunk ajánlatos kibélelni 0.5 mm vastag tavi fóliával, a meglepetések elkerülése végett.
Különböző vízi növények, tavi föld és ültető edények a beültetéshez, kisebb-nagyobb kövek dekorációnak. Ha van lehetőségünk áram használatára, “tavunkat” feldobhatjuk kis csobogóval, szökőkúttal, melyeket az éjszakai még szebb hatás kedvéért meg is világíthatunk. Ehhez ajánljuk szoba szökőkút szivattyúinkat és világítás készletünket, vagy komplett szökőkút szivattyúnkat világítással.

Az összeállítás: “Tómedrünket” alaposan megtisztítjuk és kibéleljük a tavi fóliával, ezután helyezzük a végleges helyére, mert vízzel feltöltve, az már nehézkes lenne. Ezután helyezzük el benne a köveket és szükség esetén emeljük meg az ültető kosarakat, téglával. Behelyezés előtt ültessük le a növényeket ültető kosárba, melyet ültető szövettel kibélelünk és tavi földdel töltünk fel. Ebbe ültetjük növényeinket. Végül jöhet bele a csobogó és a világítás. Töltsük fel vízzel és gyönyörködjünk a látványban. Kész is a mini kerti tó!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük